De specialist in industriële reiniging en conservering  |  Gratis verzending vanaf €75,=

Masoco dienst

GEVELS REINIGEN

GEVELREINIGING

Gevelverontreiniging tast de uitstraling van een pand aan en kan door vocht vasthouden schade veroorzaken. Het gaat meestal om atmosferische vervuiling, algen en schimmels. Soms ook directe vervuiling met cementsluier, graffiti, oliën en vetten en klimplanten. Nieuw metselwerk vertoont vaak witte muuruitslag of cementsluier. Masoco is specialist in het reinigen van alle gevelvervuilingen.

Masoline PRO

Masoline PRO heeft verschillende professionele reinigers voor elk type gevelvervuiling.

Krachtige vloeibare reiniger
Geschikt voor vele soorten ondergronden
Snel resultaat
Biologisch afbreekbaar

GEVELS REINIGEN

Gevelverontreiniging tast direct de uitstraling van een pand aan. De oorzaak is vaak omgevingsvervuiling zoals luchtvervuiling en algen en schimmels. Maar het kan ook directe vervuiling zijn met cementsluier, graffiti en soms ook gemorste oliën en vetten. Ook kunnen onkruid en klimplanten en uitwerpselen een gevel vervuilen en zelfs aantasten. Algen, schimmels en mossen nestelen zich op de gevel en zorgen voor een kolonisatie. Bij nieuw metselwerk kunnen na enkele weken of maanden witte vlekken of sluiers op de bakstenen muren ontstaan, ook wel witte muuruitslag of uitslag metselwerk genoemd. Het gaat hier om zoutuitbloei of kalkvervuiling. Het is belangrijk dat elke gevel, zowel van oude als nieuwe gebouwen, met enige regelmaat gereinigd wordt. Het impregneren van een gevel kan voorkomen dat vocht en vuil door kunnen slaan.

Masoco reinigen van gevels

Voor elke gevelverontreiniging heeft Masoco een werkende professionele oplossing. De soort ondergrond en het type vervuiling is leidend voor de aanpak. Masoco kiest daarbij nooit voor de te snelle en ruwe reiniging, aangezien nieuwe vervuiling dan snel weer terugkeert. Na het reinigen is impregneren in veel gevallen aan te bevelen. Ook dat verzorgt Masoco desgewenst. Masoco werkt met een exclusieve professionele lijn van biologisch afbreekbare reinigingsproducten onder de naam Masoline PRO.

Biologisch afbreekbaar

Masoline PRO producten zijn vrijwel volledig biologisch afbreekbaar.