De specialist in industriële reiniging en conservering  |  Gratis verzending vanaf €75,=

Het laatste nieuws

Masoco updates

Moeilijk te reinigen: Accuzuur op beton!

Accuzuur is een elektrolyt en is een oplossing van zwavelzuur en water. Per definitie zijn zuren en kalkhoudende substraten geen vrienden. Zuren onttrekken kalk aan beton waardoor er witte vlekken ontstaan. Dit is in principe een onomkeerbare reactie. De nieuwe accuzuur, nog in de flacon, heeft een transparante kleur, maar na geruime tijd in een accu krijgt deze een rode roestkleur. Daarom is het vaak zo dat bij een lekke accu, van bijvoorbeeld een vorklift, er roodbruine vlekken op de ondergrond ontstaan. Door de reactie tussen het zuur en het beton, bijten de vlekken zich als het ware vast “in” het beton.

Het advies wat dan regelmatig gegeven wordt is: “… U moet de toplaag van het beton afschuren”. Ergens begrijpen we dit advies ook, omdat de vlekken als permanent worden bestempeld.

Masoco realiseert echter met een speciale reiniging het verwijderen van 70-90% van de roodbruine accuzuur vlekken. Deze reiniging heeft natuurlijk voordelen op het schuren omdat afvoeren en dilataties intact blijven. Deze reiniging wordt ook ingezet als laatste optie voordat er geschuurd wordt. Bij een succesvolle reiniging is het een kostenbesparende manier.

Zie opdracht en resultaat: