De specialist in industriële reiniging en conservering  |  Gratis verzending vanaf €75,=

Een aantal door ons uitgevoerde projecten

Zeer zware olievervuiling

Ford fabrieken Genk (België)

Al sinds de zestigerjaren stonden in de 40.000 m2 kelderverdieping van dit gebouw machines voor de productie van Ford automobielen. De machines lekten dagelijks olie en dat bouwde zich jaar na jaar op tot een dikke en plakkerige substantie. Machines zoals heftrucks reden er overheen en comprimeerden de olielaag verder en persten deze verder in de betonlaag. Bij de verhuizing van Ford naar een nieuwe productielocatie werden de machines ontmanteld, waarbij wederom grote hoeveelheden olie vrijkwamen en op de vloer lekten. Omdat het gebouw schoon opgeleverd moest worden, moest het gereinigd worden. Een klus van de zwaarste categorie! Een extra complicerende factor was de hoogte van de verdieping. Deze was zo laag dat er geen vrachtwagen in kon rijden voor reiniging.

Diverse bedrijven werden benaderd voor deze extreme reinigingsopdracht, maar niemand wilde deze job aannemen. Via een demo-video kwam men in contact met Masoco. Na een inspectie en een praktijktest gaf Masoco aan dat zij deze klus konden klaren, inclusief een offerte. Tot verrassing van de opdrachtgever, die de moed al wat had opgegeven om een goede partner hiervoor te kunnen vinden. Nog dezelfde dag was de opdracht definitief en kon een week later worden aangevangen.

Zeer zware olieverontreiniging in beton

De werkzaamheden betroffen het losmaken en ‘wegscheppen’ van de harde bovenlaag, waarna de procedure met Masoline PRO Olieverwijderaar in pure vorm werd toegepast. Deze breekt de olie in het beton af en drijft het in combinatie met een waterbehandeling uit het beton, via een proces van capillaire werking. Deze intense behandeling is vele malen herhaald, en over meerdere tijdsperiodes. Ook na enkele weken kwam er nog olie uit de diepste lagen naar boven, door de blijvende werking van de Masoline, die door Masoco professioneel werd verwijderd. Het resultaat was zeker voor de opdrachtgeven verbluffend, die al meerdere keren tussentijds aangaf dat het geen dansvloer hoefde te worden. Maar als Masoco gaan we altijd voor het beste resultaat, ook als er niet op wordt gedanst. De opdrachtgever was méér dan tevreden en er was tevens een milieuprobleem voor hem opgelost.